JEDEN ŽIVOT, JEDEN SVĚT

Černý turmalín

03.02.2014 21:16

dscf2560.jpgPopis:

receptivní kámen, přiřazen planetě Saturn a elementu země. Je to neprůhledná nejběžnější odrůda turmalínu. Ochranný kámen, jenž odvádí negativní energii všeho druhu, vtahuje do sebe nepříznivé působení jiných lidí, jejich nenávist a zlobu, takže nás se příliš nedotýká, odstraňuje stres, navozuje pozitivitu, podporuje tvůrčí myšlení, deaktivuje patogenní zóny, ničí škodlivé záření přístrojů a počítačů. Posiluje imunitu, chrání před virovými onemocněními, potlačuje bolesti, posiluje nervový systém, chrání svaly a šlachy.

Vlastnosti:

Turmalín pročišťuje a transformuje příliš těžkou energii do podoby lehkých vibrací. Uzemňuje duchovní energii, čistí a vyrovnává všechny čakry a vytváří ochranný štít kolem těla.

Je to šamanský kámen, který zajišťuje ochranu během obřadů. Lze jej použít při věštění z koule. Tradičně se užíval při odhalování viníka nebo v těžkých dobách, aby naznačil směr, jímž se nadále ubírat.

Je velice užitečným léčitelským nástrojem. Čistí auru, odstraňuje bloky, rozhání negativní energie a ukazuje řešení specifických problémů. Je vynikající k harmonizaci čaker a k jejich vzájemnému propojování. Na tělesné úrovni obnovuje rovnováhu mezi meridiány.

Turmalín je těsně spjat s božskými energiemi a nesmírně blahodárně působí na zahrady a rostliny. Dokáže účinkovat jako přírodní insekticid, drží si škůdce od těla a zakope-li se do země, urychluje růst obilí a zlepšuje jeho zdraví.

V duševním životě napomáhá turmalín pochopení sebe sama i ostatních. Zavede vás hlouběji do vlastního nitra, zvýší vám sebedůvěru a potlačí strach. Zahání myšlenky navozující pocit oběti a přitahuje ke svému nositeli inspiraci, porozumění, toleranci a prosperitu.

Turmalín je účinný léčitel rozumu i duše. Uvádí do rovnováhy levou a pravou mozkovou hemisféru a proměňuje zakořeněné negativní myšlenkové vzorce v pozitivní. Uvádí do rovnováhy proud myšlenek, čakry a biomagnetický obal. Napomáhá při léčení paranoidních stavů a dyslexie. Zlepšuje koordinaci mezi rukou a zrakem společně s ukládáním a překladem zakódovaných informací.

Na citové úrovni působí blahodárně na sexuální a citové poruchy, jejichž příčinou může být ztráta libida. V tělesné rovině uvolňuje napětí, což může být přínosem při napravování páteře. Uvádí do rovnováhy mužskou a ženskou energii v těle.

 

Léčebné využití:

je účinný léčitel těla i duše, zvyšuje imunitu, léčí dětská onemocnění, příznivě působí na srdce  a páteř, usnadňuje porod, pomáhá při dyslexii. Rýhy táhnoucí se po celé dýlce krystalu turmalínu zvyšují energteický tok, čímž z tohoto kamene dělají vynikající pomůcku pro léčení, zvyšování energie a odstraňování bloků.

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode