JEDEN ŽIVOT, JEDEN SVĚT

Orgánové hodiny

03.02.2014 14:45

Začala jsem studovat diagnostiku a dozvídám se spoustu zajímavých věcí. Ráda bych se s Vámi podělila alespoň o něco :-)

 

organove-hodiny.jpg

Věděli jste například, že...

 

Mezi 23. a 1. hodinou začíná pracovat žlučník? Ti, kdo mají s tímto orgánem potíže, se obvykle v tuto dobu budívají a nebo nemohou spát.

Mezi 1. a 3. hodinou se aktivují játra? V této době nastává útlum (nejnižší okysličení mozku), proto je třeba dávat pozor například při cestování, na úrazy apod. V tuto dobu se rovněž budí žlučníkáři. Nedoporučuje se pít alkohol, kouřit, používat tuky, kávu apod.

Mezi 3. a 5. hodinou jsou v činnosti plíce? Proto se obvykle v tuto dobu budí kuřáci, astmatici, nemocní na průdušky, s rýmou a se záněty cest dýchacích? V této době také člověk pociťuje největší strach a úzkost. Každá maličkost nabývá obrovského významu.

Mezi 5. a 7. hodinou je v největší činnosti tlusté střevo? Je dobré si v tuto dobu navyknout na vyprazďnování. Vyhnout se stresu a spěchu. Probouzet se je potřebné postupně, neboť nemocní lidé se cítí právě v tuto dobu velmi špatně. Pít hodně čaje apod.

Mezi 9. a 11.hodinou se dostává do činnosti žaludek? Velmi důležité je v tuto dobu konzumovat vitamíny. Tělo potřebuje být v teple. V tuto dobu proto není vhodná studená sprcha nebo koupel.

Mezi 11. a 13.hodinou je v činnosti srdce? Není dobré je zatěžovat velkým množstvím potravy. Nastává mírný útlum. Pozor na úrazy! Dobrá je procházka a nebo krátký spánek.

Mezi 13. a 15. hodinou je v činnosti tenké střevo? V této době se snižuje citlivost zubů (vhodná pro dentistický zákrok), Začíná se zvyšovat fyzická aktivita.

Mezi 15. a 17. hodinou nejvíce pracuje močový měchýř? Dobré je pít bylinkové čaje, sportovat apod. Trávící systém je schopný přijmout vydatné jídlo. Aktivita stoupá a dosahuje druhého výkonnostního vrcholu.

Mezi 17. a 19. hodinou jsou v činnosti ledviny? Velmi potřebné je vyloučit vše, co jim škodí, jako například tuky, cukry, sůl, limonády, chemikálie, kávu, alkohol, chlad, stresy apod. (vydatně pít)

Mezi 19. a 21. hodinou se dostává do činnosti obal srdce - krev? V této době člověk velmi dobře vnímá. Je to doba vhodná pro poslech hudby, sledování divadelních her apod. V této době je nejúčinnější působení antibiotik a lze provádět natírání bolestivých míst.

Mezi 21. a 23. hodinou jsou v činnosti "tři ohřívače"? Je to doba, kdy se tělo připravuje na spánek. Nečinit nic pro aktivaci. Nikdy nekouřit. Rovněž již vynechat jídlo, snad kromě lehkého ovoce.

 

Diagnostika v praxi - Marcel Černoch

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode