JEDEN ŽIVOT, JEDEN SVĚT

Pohyb a energie

21.01.2015 14:22

Znáte ten pocit, když se protáhnete, jdete se projít, proběhnout či si jinak zasportovat, že je Vám potom hned líp? Začala jsem chodit na pilates, z důvodu své aktuální neschopnosti cokoliv akčnějšího provozovat. Takže jsem si vybrala tento právě toto cvičení. Sice jsem na hodině byla zatím pouze dvakrát, tak nemůžu objektivně říct, ale každopádně už teď jsem nadšená. Po celodenním sezení v kanceláři, z čehož mě bolí záda, je toto cvičení příjemným uvolněním a dobitím energie. 

Je pravdou, že lidé, kteří sportují jsou usměvavější, klidnější, energeticky vyváženější a celkově působí přirozeněji než lidé, co jen vysedávají a prakticky nic nedělají. Ano, určitě se najde pár výjimek, kteří to dohánějí jinak, ale těch je poskrovnu. Každopádně většina populace spíše tíhne k tomu, aby své tělo občas uváděla do nějakého pohybu. Z vlastní zkušenosti vím, že když se člověk nehýbe, tak začne být málo obratný, zatuhnutý, všechno ho hned unaví a občas se mu dostává pocitu, jakoby to jeho tělo ani nebylo jeho. To, že se člověk nijak nepohybuje brzdí své energetické dráhy, které zamezují energii, aby proudila všude tam, kam má. Takže dochází k již zmíněné zatuhlosti, bolestem a různým nešvárům. Zkuste se na chvíli zamyslet, jestli Vás v poslední době zrovna něco nebolelo a čím to asi bude. Tam, kde Vás to bolí, je něco špatně. A právě pohyb tomu napomáhá, abychom ty místa trochu rozproudili a pustili tam alespoň kousek energie. 
 

Co občas pomáhá mně osobně je prodýchávání určitého místa.

Zkuste i Vy vyzkoušet jedno jednoduché cvičení. Lehněte si na záda nebo si sedněte do pohodlného sedu, zklidněte dech a zaměřte se na místo, které Vás bolí. V tomto směru dělá představivost nevídané věci. Zkuste zorientovat svůj dech do určitého místa a zkuste to místo prodýchávat. Možná Vám zpočátku pomůže to, že se toho místa dotknete, abyste věděli, kam přesně máte dech posílat. Pokud se Vám nepodaří správně zaměřit dech, zkuste to s  představivostí. Představte si dotyčné místo, například rameno, a pošlete v myšlenkách do tohoto místa bílé ozdravné světlo, které rameno vnitřně rozzáří a pročistí ho od všeho špatného. Zkoušejte to několikrát. A hlavně to hned po prvním neúspěchu nevzdávejte:-) 
 

Pokud ani toto nepomůže, opravdu to bude chtít nějaký ten pohyb :-) Zkuste se vyhnout všem bolestiodbourávajícím lékům, pokud to není nezbytně nutné a zkuste si pomoc sami. Ne nadarmo se říká, že člověk je dokonalý tvor :-)


 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode