JEDEN ŽIVOT, JEDEN SVĚT

Potřebny relax

05.02.2014 11:40

Mrazivé středeční odpoledne, velký hrnek s teplým čajem na stole, výborná bábovka na dosah, myslím, že přišel čas, něco zase napsat. V hlavě mi lítá takových myšlenek. Bojuji s nimi a snažím se je z hlavy vytřepat, ale bezúspěšně. Je to občas k vzteku, když je hlava najednou tak plná a člověku to začíná lézt na nervy. Jsem protivná sama sobě, natož pak k okolí. Odborné publikum radí: napusť si vanu plnou horké vody, přidej pěnu, nějakou voňavou sůl, do ruk si vezmi knihu či z rádia nech hrát hudbu, zapal svíčky, v případě dámy si dej na obličej nějakou výživnou masku a prostě relaxuj. Máš na to nárok, vždyť přeci není údělem člověka nést v hlavě tolik tíhy, zodpovědnosti a nezbedných myšlenek. 

  Tělo ponořené do bublinek. Vyčnívají jen ty části těla, které se pod hladinu nevešly. Občas je je potřeba namočit a taky trochu zahřát. Nevýhoda starých bytů je ta, že když je zima, momentálně nechutně mrzne, tak se místnost vyhřívá strašně dlouho. Ještě k tomu to profukující okno a nefungující radiátor hned pod ním. Nu, což. Když už člověk sebere tu všechnu energii, aby se k této pohodě dokopal, tak si to chce také náležitě užít. Opomíjím tedy to, že jsou tu nějaké ty nepříjemné pocity. Přesto ležím a užívám si to! Nezávidím těm rodinám, které vlastní pouze sprchový kout.

  Myšlenky plynou, člověk chvíli ( u mé osoby to je zhruba tak 10min) čučí do prázdna a vlastně ač má hlavu plnou všeho, tak tam najednou není nic. To je přesně ta část, kdy člověk vypustí všechno a nachází se ve stádiu euforie, uklidnění a relaxace. Myšlenky jakoby najednou nebyly. Všechny zvuky jsou slyšet z povzdálí. Bublinky vytvářejí zajímavé obrazce. Když už se voda začíná ochlazovat, na prstech se tvoří varhánky,  je čas změnit místo. Měkký ručník, nahřátý župan, v mém případě i teplé ponožky. Teď už jen  překonat chladnou chodbu a usednout k něčemu dobrému a příjemnému.

  Než se člověk naděje, myšlenky jsou zase tu – prevíti! Přesto ta chvíle bezvědomí stojí za to! Pokuď toto nečtete v létě, kdy je venku k padnutí, tak si doporučuji takovouto odpočinkovou chvíli ordinovat pravidelně! A nezapomeňte si to užít, nejste v tom sami.

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode