JEDEN ŽIVOT, JEDEN SVĚT

Estonský kringel

 

Jsem tu s novým receptem, tentokrát tradičním z estonské kuchyně :-)

Co budete potřebovat?

Na těsto:

120ml mléka (dala jsem poprvé - výsledek byl dobrý, podruhé jsem dala stejné množství vody a výsledek byl stejně dobrý :-)

30g másla

1 žloutek

300g hladké mouky

špetku soli

15g čerstvého droždí

1 polévková lžíce cukru

Všechny uvedené suroviny jsem dala do pekárny v uvedeném pořadí. Pekárnu zapnula na program Těsto a šla jsem pomalu dělat náplň.

Na náplň:

50g másla

4-5 lžic cukru (dala jsem 4 a příšlo mi to hodně :-)

3 lžíce skořice

Máslo jsem nechala změknout do skorotekoucí konzistence, přidala jsem cukr a skořici a smíchala.

Zpracované těsto z pekárny jsem vyválela do přiměřeného obdelníku a pomazala vzniklou směsí. Musím říct, že se mi to nejlíp rozprostíralo ručně, aby to bylo opravdu po celé ploše. Výsledek jsem zamotala do dlouhé nudle, kterou jsem rozřízla na dvě poloviny a zapletla. Copánek ze dvou jsem stočila do kola. Poprvé jsem udělala motanec, podruhé věnec. Obě varianty jsou fajn. Na zamotanec jsem ještě dodělala směs, která mi zbyla a posypala vše mandlovými lupínky. Celek jsem nechala ještě nějakých 15-20min kynout. Následně pekla zhruba na 180st. 25min.

Recept je rychlý a výsledek mooc dobrý a jako bonus tu je kuchyň (v našem případě i byt) provoněn skořicí :-)

p1000905_.jpg

p1000906.jpg

p1000912_.jpg

 

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode