JEDEN ŽIVOT, JEDEN SVĚT

 

Indické Samosy

Čím dál častěji mě baví vařit různá jídla z různých zemí. Ani tentokrát jsem neváhala a rozhodla se s receptem vyzkoušet rovnou dva produkty z březnových zajíců (koření Garam Másala a Fíkový dip).

Suroviny:

Náplň:

¼ květáku

¼ brokolice

4 střední brambory

1 lžička Římského kmínu

2 lžičky Garam masaly

1 lžička Kurkumy

1 lžíce olivového oleje

1 lžička soli

1 lžíčce vody

Měla sem patřit ještě ½ lžičky pískavice (nedávala jsem)

Těsto:

300g hladké mouky

6 lžic olivového oleje

100ml vody

½ lžičky soli

Měly sem patřit 2 lžičky černuchy (nedávala jsem)

Postup:

Na páře připravíme květák a brokolici. Brambory uvaříme. Hotovou zeleninu rozmačkáme. Na olivovém oleji osmahneme kmín, masalu a kurkumu a nakonec zeleninovou směs. Přidáme sůl a vodu a krátce povaříme (spíš se mi to smažilo, neboť voda se vsákla do zeleniny).

Dále si připravíme z uvedených surovin těsto – hezky se s ním pracuje. Rozdělila jsem ho na 16 dílů. Každý vyválíme, naplníme směsí a založíme. Pekla jsem je na 180st zhruba 20min.

Dají se podávat jak teplé, tak studené. Dala jsem si je k obědu spolu s ledovým salátem a fíkovým dipem.

Do příště bych ubrala sůl. Na můj vkus byly hodně slané a byla po nich žízeň. Ale jinak vynikající!  

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode