Čím dál častěji mě baví vařit různá jídla z různých zemí. Ani tentokrát jsem neváhala a rozhodla se s receptem vyzkoušet rovnou dva produkty z březnových zajíců (koření Garam Másala a Fíkový dip).
Suroviny:
Náplň:
¼ květáku
¼ brokolice
4 střední brambory
1 lžička Římského kmínu
2 lžičky Garam masaly
1 lžička Kurkumy
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 lžíčce vody
Měla sem patřit ještě ½ lžičky pískavice (nedávala jsem)
Těsto:
300g hladké mouky
6 lžic olivového oleje
100ml vody
½ lžičky soli
Měly sem patřit 2 lžičky černuchy (nedávala jsem)
Postup:
Na páře připravíme květák a brokolici. Brambory uvaříme. Hotovou zeleninu rozmačkáme. Na olivovém oleji osmahneme kmín, masalu a kurkumu a nakonec zeleninovou směs. Přidáme sůl a vodu a krátce povaříme (spíš se mi to smažilo, neboť voda se vsákla do zeleniny).
Dále si připravíme z uvedených surovin těsto – hezky se s ním pracuje. Rozdělila jsem ho na 16 dílů. Každý vyválíme, naplníme směsí a založíme. Pekla jsem je na 180st zhruba 20min.
Dají se podávat jak teplé, tak studené. Dala jsem si je k obědu spolu s ledovým salátem a fíkovým dipem.
Do příště bych ubrala sůl. Na můj vkus byly hodně slané a byla po nich žízeň. Ale jinak vynikající!