JEDEN ŽIVOT, JEDEN SVĚT

Marmeláda: Broskev se skořicí DP

 

p1010757_mensi.jpg

Je tu sezóna broskví a s ní i tvoření marmelád, kterými určitě nepohrdneme v zimních měsících:-)

Protože jsem velký milovník skořice, zkusila jsem ji vecpat i do marmelády - výsledek stojí za to! netuším, jestli mi výsledek do zimy vůbec vydrží :o)

Suroviny:

1kg broskví

500g cukru

Gelfix Classic

1 lžička kyseliny citrónové

2 lžíce skořice

Postup:

Broskve oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které dáme do pekárny. Přidáme cukr, gelfix, kyslinu citrónovou a skořici. Pekárnu zapneme na program Džem a necháme pracovat. Po dokončení nalejeme vzniklou směs do sklenic, zavřeme a překlopíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a uschováme (jinak nic nezbyde ;o). Kdo chce mít v marmeládě i kousky ovoce, naleje rovnou do sklenic, kdo ji chce mít bez kousků, může rozmixovat (můj případ:-).

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode