Nevím jak vy, ale v poslední době řeším nejčastější problém "Co k večeři". Občas mi opravdu dá práci vymyslet, cože teda budeme jíst, aby to jedl i můj muž, neboť se mnou problém kromě masa není :o) Hlavně aby to bylo zdravé, chutné a možná co nejrychlejší.
Nejčastěji se proto uchyluji k výsledkům, které vznikají z toho, co doma najdu. Tentokrát to byla quinoa, kukuřice, bílé fazole a kousek květáku.
Nejprve jsem zpracovala květák, který jsem opláchla, nakrájela na malé kousky a vložila na pekáček. Následně jsem ho pokapala olivovým olejem, posolila himalájskou solí a trochu popepřila. Celek jsem dala do trouby a dala péct na cca 30 min na 200st. (Pozn.: Recept je z dílny Jillian Michaels, která peče na 45 min na 230st - což já nemohu s tou naší rychlopečkou)
Pokračovala jsem s quinoou, kterou jsem propláchla, vsypala do hrnce - na 1 hrnek, 2 hrnky vody a nechala vařit, cca na 14-18min.
V poslední řadě jsem nakrájela cibulku, osmahla ji na olivovým oleji, přisypala kukuřici, bílé fazole, posolila a přidala majoránku (cpu jí všude :o).
Nejdýl to trvalo květáku. Takže když byl i ten hotov (pro začátek jsem ho maličko připekla), tak jsem ho lehce vmíchala do směsi a přidala uvařenou quinou.
Výsledek jsem posypala nastrouhaným sýrem.
Mňamka!
Pro zopáknutí, co je potřeba (v mém případě pro 2 porce)
1/2 květáku
sůl, pepř
majoránka
olivový olej
1 hrnek quinoi
1 střední cibule
1/2 konzervy kukuřice
1/2 konzervy bílých fazolí
sýr