JEDEN ŽIVOT, JEDEN SVĚT

Recept: Australská buchta

(recept z časopisu Pravý domácí časopis)

 

Nikdy jsem neměla tendence červenou řepu jíst či ji nějak jinak zpracovávat, až letos. Pravděpodobně to moje tělo potřebuje. Potřebovalo něco na očištění a nebo dobití vitamínů. Červená řepa toho obsahuje opravdu hodně. Od kyseliny listové, přes selen, vitamín C, draslík, křemík a další přírodní antioxidanty.

Takže krom toho, že ji přidávám téměř do všeho, jsem se z ní rozhodla udělat i koláč/buchtu, kterou jsem našla v Pravém domácím časopise.

 

Co na ni budete potřebovat?

250g strouhané uvařené červené řepy (cca 2/3ks)

180g celozrnné mouky

150g třtinového cukru

75g kvalitního kakaa

3 šťastná vejce

200ml olivového oleje

1 prdopeč

Máslo na vymazání plechu

Kokos na vysypání plechu

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180st. Plech vymažeme máslem a vysypeme kokosem. V jedné misce smícháme suché suroviny, v druhé řepu, olej a vejce. Vmícháme do mokré směsi suchou směs. Těsto vylijeme na plech a pečeme asi 50 min. Já jsem pekla asi 30 min (moje trouba je prostě rychlejší :o)

Recept pochází z Austrálie a dá se péct i ve formě muffinů (to vyzkouším příště J

Doporučení: pomazat rybízovou marmeládou a nebo polít čokoládou

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode