JEDEN ŽIVOT, JEDEN SVĚT

Skořicový trhací chléb DP

p1020488.jpg

Nedávno mi na FB dala kamarádka odkaz na tento recept a já hned věděla, že to musím vyzkoušet, neboť skořice, oříšky..chleba? to všechno miluju a mohla bych denně (mohla a mám :D)

Takže tu je recept:

Suroviny na těsto:

200ml mléka

50ml vody

2 žloutky

2 lžičky vanilkového extraktu

70g másla

50g rozinek

2cl rumu

400g hladké mouky

21g droždí

60g cukr krupice

1/2 čajové lžičky soli

Postup:

Rozinky dáme namočit do rumu. Poté dáme výše uvedené suroviny do pekárny - tekuté a poté suché suroviny. Pekárnu nastavíme na program Těsto a necháme 1,5h pracovat.

p1020489.jpg

Suroviny na náplň:

80g másla

100g třtinového cukru

50g vlašských ořechů (rozdrcené)

40g mandlí (rozdrcené)

1/2 kávové lžičky muškátového oříšku

1 polévková lžíce šťávy z citrónu

1 polévková lžíce vanilkového extraktu

2 polévkové lžíce mleté skořice

Postup: 

Uvedené suroviny spojíme na pánvičce a necháme vychladnout. Po zpracování musela jsem přidat ještě nějakou mouku) vyválíme těsto na obdelníkový plát a potřeme náplní. Nakrájíme na pláty (asi cca 6), které poskládáme na sebe. Výsledný komín nakrájíme na cca 10cm kousky a ty nandáme do připravené formy. Výsledek potřeme rozšlehaným vejcem s mlékem. Pečeme 15min na 180st a následně 20-25min na 150st. 

Pozn. Moje trouba je zase jiná, takže já to měla hotové dřív :o) Formu mám ve velikosti 20x10x7cm. Jinak chléb je výborný, skvěle se trhá (proto trhací ;o)!

Celý recept i s fotodokumentací můžete nalézt zde.

Moje fota jsou nic moc, neboť peču večer, kdy není přirozené světlo a ještě k tomu je to tak dobré, že nevím, jestli budu mít vůbec co zítra fotit :D

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode